Skip to contentSkip to footer

Steden & Dorpen

Enschede is gelegen in het prachtige Twente. Rondom de grootste stad van Overijssel vindt u leuke steden en pittoreske dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn. Tevens bent u op een steenworp afstand van Duitsland. Met vijf minuten rijdt u al de grens over.

Almelo

Almelo

In Almelo zijn vele oude panden te vinden die herinneren aan de Twentse textielindustrie. Dat maakt een bezoek aan deze stad extra bijzonder! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het historisch bakkerijmuseum van Bolletje of bekijk het prachtige kasteel Huize Almelo. Tevens worden er het hele jaar door in de stad evenementen georganiseerd. Natuurlijk kan de voetballiefhebber een bezoek brengen aan een wedstrijd van Heracles Almelo

Bekijk de website
Ootmarsum

Ootmarsum

De Twentse textielindustrie heeft op deze stad nooit grip weten te krijgen. Het schilderachtige Ootmarsum heeft dan ook nog een nostalgisch stadscentrum. Het huisvest verrassende winkeltjes en pittoreske huizen. Ten noorden van het stadje ligt het 355 hectare grote natuurgebied Springendal. Een prachtig groen gebied om te wandelen of fietsen.

Bekijk de website
  • Haaksbergen

    In dit stadje is er natuurschoon in overvloed. De flora en fauna is er prachtig! Dit zult u vooral ervaren tijdens een bezoek aan het water- en belevingspark. Een geweldig uitstapje voor de hele familie is het Museum Buurtspoorweg. Stap in een oude stoomreis en ga op reis door de spoorweggeschiedenis.

  • Bad Bentheim

    Deze Duitse stad ligt net over de grens. Van veraf zult u het herkenningspunt van deze stad al zien: Kasteel Bentheim. Dit eeuwenoude gebouw kunt u van binnen bekijken, maar ook de bijbehorende tuin is een wandeling waard. De stad is vooral bekend als kuuroord vanwege de vele zuivelbronnen in en om de stad. Het is door de staat erkend als heilbad en draagt daarom 'Bad' voor de plaatsnaam.

Gronau

Gronau

Net als de regio Twente groeide de stad Gronau door de textielindustrie. De indrukwekkende bouwwerken uit deze tijd zijn in de binnenstad nog steeds te zien. De stad heeft een compact winkelcentrum met veel gevarieerde winkels. Tevens kunt u hier culinair genieten in de vele restaurants, bars of op een terrasje. Midden in de stad vindt u een prachtig stadspark met een klein dierenpark.

Bekijk de website